top of page

Filosofi

Hela grundidén med att skaffa hund för mig, är att få en vänskap för livet. En individ som vill hänga med, som jag har roligt med och den med mig. En gemenskap som utvecklas starkt. Jag får följa med en fyrbent individ på en fantastisk resa! Att ha hund, att ta på sig det ansvaret för en annan levande varelse är det absolut bästa som finns, det ger så mycket lärdom och glädje. Villkorslös kärlek, sån kärlek som man inte kan få från någon annan. 

"Om hundägare går kurser hos duktiga instruktörer som är motiverade att dela med sig av sin kunskap för att nå önskade resultat kanske vi alla kan dela samma lycka i att ha en hund!"

Verkligheten för många är att grundidén är fantastisk men slutar i pannkaka, man vill mycket med sin hund men når inte hela vägen fram. Anledningen för mig att studera till instruktör/hundpsykolog är den att jag vill ge alla hundar möjligheten att uppleva en engagerade ägare, så att hunden får visa upp vad den kan om den får rätt hjälp och verktyg! Genom mina kurser önskar jag ge mina kursdeltagare motivationen och verktygslådan för att ta fram de absolut bästa ur sina hundar och förebygga antalet hundar som hamnar på bl a Hundstallet eller omplaceras flera gånger om. Om vi med roliga lekar, bra belöningar och passion skapar en bra vardagslydnad kanske vi kan slippa hundar som far illa för att humöret tryter hos oss i den stressiga miljö vi försöker föra oss i idag. Om hundägare går kurser hos duktiga instruktörer som är motiverade att dela med sig av sin kunskap för att nå önskade resultat kanske vi alla kan dela samma lycka i att ha en hund. 

Det ska vara kul att ha hund! Det ska vara enkelt att ha hund! Vår vän ska få möjligheten att passa in i vår vardag. Oavsett vilken bild vi har av hundägandet är det enda viktiga att vi öppnar upp möjligheter och motiverar våra hundar till ett sunt och balanserat beteende, har en tydlig och pedagogisk gränssättning och att vi visar dom kärlek och respekt!

Min önskan och mitt mål är att kunna föra min kunskap vidare i enkla övningar för er att ta till och använda i vardagens alla situationer, att istället för att bli arg och stressad på hunden kunna använda störningarna som potentiella belöningar! 

 

IMG_5167.JPG

Jag valde Sune, en Pinscher. När jag var hos kenneln I Märsta så for han runt som en dåre, helt galen, jagad av sina syskon for han upp i mitt knä. Vad jag såg var en kärleksfull utmaning, en hund som skulle ta mig längre än andra. Sune är min problemutvecklare och det skriver jag med all kärlek jag har. Han har lärt mig så mycket och fortsätter göra det så länge som jag behandlar honom med humor och studerar de beteenden han har och skapar! Han arbetar inte för vad som helst, han har hög integritet precis som en Pinscher ska ha och han kräver mer än halvdant engagemang! Han kräver mitt 100 % fokus och deltagande. 

Jag har fått frågan många gånger... "När du nu vet hur högintensiv han är, skulle du ändrat ditt val av individ?" Absolut INTE, jag vill skaffa en till, skaffa en kompis till Sune och mig - en Pinscher. Det är en fantastisk ras! Men det är ingen hund för någon som vill ha enkelt hundägande, det är en hund för den som vill ha en utmaning och som har möjlighet att styra sin vardag för att skapa plats åt pinschern.

Jag är oerhört tacksam för att jag blivit sammanförd med Sune och får dela mitt liv med honom. Han är min alldeles egna friskvård och mycket viktig för mig.

Glöm inte bort att istället för att bli frustrerade på era hundar för att dom är energifyllda, se fördelen och använd energi. Glöm framförallt inte bort att skratta åt era hundar när det blir fel, det är en del av inlärningen! 

 

bottom of page